PELERINAJ GRECIA-ITALIA-AUSTRIA-UNGARIA


 Administrator    11 Mar 2020
 Categorie Stiri    Pelerinaje

5.jpg

21-30 SEPTEMBRIE 2020

PELERINAJ GRECIA-ITALIA-AUSTRIA-UNGARIA
Perioada 21-30 septembrie 2020


Ziua 1
Intalnirea grupului (05 :15) si plecare(06:00) spre Grecia; formalitati de frontiera la tranzitarea teritoriului Bulgariei.
Cazare Xanthi.

Ziua 2
Mic dejun.Plecare spre Tesalonic (Grecia) si programul incepe cu Vizitarea Salonicului,Biserica Sf.Mare Mucenic Dimitrie,Biserica Rotonda una dintre cele mai vechi si mai mari locasuri de cult din Balcani,Biserica Sf.Pantelimon (sec.12),Biserica Sf.Sofia si Catedrala Sf.Grigore Palama,apoi plecare spre Kalambaka.
Cazare Kalambaka.

Ziua 3
Mic dejun; Se face vizitarea a doua dintre manastirile meteore, manastirea Marea Meteora ctitorie a Sfantului Atanasie Meteoritul cu hramul Schimbarii la fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos si a manastirii Sf.Nicolae Anapafseos apoi plecare spre Igoumenitsa,pe un traseu montan foarte frumos(aici intalnim o autostrada care traverseaza muntii si este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase autostrazi din Europa),apoi trecere cu vaporasul in insula Corfu,unde vizitam Catedrala Sfantul Spiridon,tot aici,langa racla sfintelor sale moaste intregi,se va citi acatistul sfantului si se vor face rugaciuni de dezlegare a pacatelor si a neputintelor noastre.Se va mai vizita si Catedrala Mitropolitana a insulei unde se afla moastele Sf.Teodora.Timp liber pentru plimbare in zona de promenada a insulei,ulterior se va face imbarcarea pe vaporul,cu care vom traversa Marea Adriatica si vom ajunge in Italia,la Bari.
Cazarea se va face pe vapor.(camera cu cate 4 paturi cu baie proprie)

Ziua 4
Dimineata sosire si debarcare in Italia la Bari sau Brindisi. Vizitarea Bisericii cu Racla Sf. Ierarh Nicolaie,unde se afla sfintele sale moaste,apoi vom intra in Biserica Sfantul Gheorghe unde se roaga comunitatea romaneasca din Bari. Dupa aceasta ne continuam drumul spre Roma.
Cazare Roma.

Ziua 5
Mic dejun. Vizita Roma si Vatican. Tur de oras pietonal in care se pot vizita vestigiile lumii antice: Colosseumul- marea arena a luptelor cu gladiatori si locul unde multi dintre crestinii de atunci au fost martirizati, Forumul Roman - centrul lumii romane antice, Columna lui Traian- simbol al cuceririlor romane in Dacia,Biserica Sf. Cosma si Damian, cu moastele acestor sfinti; Fontana di Trevi, Santa Croce in Gerusaleme, unde se afla o bucata din Sf. Cruce, Piroanele Mantuitorului, degetul Sf Ap Toma si doi spini din coroana; Santa Maria Maggiore, cea mai mare basilica inchinata Maicii Domnului unde se afla leaganul Mantuitorului si nu in cele din urma Bazilica San Paolo Din afara zidurilor unde se afla mormantul Sfantului Pavel.
Turul se efectueaza pietonal si cu metroul local, din cauza conditiilor speciale de circulatie in Roma. Desigur vom ajunge si la Vatican, unde se viziteaza Basilica San Pietro aici se afla moastele sfantului apostol Petru, centru al spiritualitatii crestine catolice,.Programul de Roma se va adapta la capacitatea de deplasare a grupului.
Cazare Roma.

Ziua 6
Mic dejun. Plecare din Roma spre Florenta; tur pietonal de oras al acestui adevarat muzeu in aer liber care este Florenta, plina la tot pasul de statui de Michelangelo. Se viziteaza: vestitul Dom din Florenta, Bazilica Santa Croce, Piata Signoriei, Ponte Vecchio- lacas al celor mai frumoase bijuterii, etc.
Cazare in zona Florenta.

Ziua 7
Mic dejun. Plecare spre Venetia; imbarcare pe vaporas la Tronchetto si traversarea lagunei dupa care se viziteaza Bazilica San Marco (aici se afla moastele Sfantului Evanghelist Marcu), Piata San Marco cu nenumaratii porumbei care fac deliciul vizitatorilor, Palatul Dogilor (optional), Biserica San Zaccaria, cu moastele Sf. Zaharia si moastele Sf. Ioan cel Milostiv,Ponte Rialto, podurile si nenumaratele canale ce fac din Venetia un oras al apelor; retur la Tronchetto Continuarea drumului spre cazare.
Cazare in zona Venetia.

Ziua 8
Mic dejun.Continuare drumului spre Viena,tur pietonal de oras: Opera, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea si pietonal: Catedrala Sf. Stefan si Kartnerstrasse. Plecare spre Budapesta.
Cazare in Budapesta

Ziua 9
. Mic dejun. Tur Budapesta pe traseul: Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta.Optional se poate face o croaziera pe Dunare. Continuarea drmului spre granite..

Ziua 10
Traversarea Romaniei.Sosire la Constanta.

TARIF:
650 EURO / pers. cazare camera dubla
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE: 160 EURO (cazarea la hoteluri)

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30- 34 pers. tariful se majoreaza cu 45 EURO/pers.
- grup minim 35 -39 pers. tariful se majoreaza cu 35 EURO/pers.

Relatii la telefon: 0740.971342
Pr.Mihail Grigore

Dragomir Genica:0723.999273

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat;
- 7 nopti de cazare In camere duble: hoteluri 3*(clasificare locala, situate in afara oraselor);
- 7 mic dejun
- 1 noapte cazare pe feribot Igoumenitsa Bari/Brindisi (cabine cu 4 paturi, tip AB4);
- Ghizi locali , Roma, Florenta, Venetiia;
- Insotitor de grup preot.


SERVICII NEINCLUSE:
- Intrarile la obiectivele turistice, vaporasul in Venetia(aprox.80-90 euro/pers)
- Asigurarea medicala
- Asigurarea storno facultativa (asigurare de anulare a calatoriei, in valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achita in lei la cursul zilei si se Incheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, in pachet cu asigurarea medicalade calatorie)

ACTE NECESARE: carte de identitate valabila sau pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

CONDITII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din pretul pachetului de servicii se va pierde, daca renuntarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice inainte de data plecarii;
b.) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
c.) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 10 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

NOTÄ‚:
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta
suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lăsați să calatoresca,sa asupra lor acordul ambilor (sau al parintelui care nu-l insoteste) legalizat la notariat; adultul care-linsoteste,in cazul in care acesta nu este unul dintre părinți,să aibă cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
- Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia, Italia si Ungaria
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); In momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- in zilele cu tur pietonal, autocarul nu se deplaseaza.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
- Suplimentul de camera single se refera exclusiv la cazarile din hoteluri, pe feribot cazarea este in cabina AB4 (cabine cu 4 paturi)
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.1 Comentarii


 • MiroslavPetras
  LANDT_XAGO

  Rugaciune catre Sf.Ioan Rusul,pentru izbavirea de neputinte si boli !

  Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Știu că prin boala trupului sufletul se curățește și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.

  De aceea, dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii, spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.
  Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!