PELERINAJ IN GRECIA- SF.EFREM CEL NOU


 Administrator    11 Mar 2020
 Categorie Stiri    Pelerinaje

4.jpg

31 AUGUST-05 SEPTEMBRIE 2020

Ziua.1-02 mai Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Sofia-Burgas-Ormenio-Xanthi.
Cazare- Xanthi.

Ziua2-03 mai Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel nou,biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb. Cazare- Paralia Katerini.

Ziua 3 -04 mai. Mic dejun.Plecare spre insula Evia cu oprire la Manastirea Kato Xenia,loc unde se afla cel mai mare tezaur duhovnicesc,BRAUL MAICII DOMNULUI.Ulterior ne vom deplasa catre portul din Glyfa pentru imbarcarea pe feribotul de Evia unde,dupa debarcare vom pleca spre localitatea Prokopi.Aici se afla Biserica ce adaposteste sfintele moaste ale Sfantului Ioan Rusul la care ne vom inchina si noi.Sosire Nea Makri ,loc unde se afla moastele intregi ale Sf.Efrem cel Nou-Participare la slujba de Vecernie a hramului.
Cazare-Atena (sau in jurul Atenei).

Ziua 4- 05 mai.Mic dejun.. Plecare spre Patras,cu oprire la Canalul de Corint,vizita la pestera Sf.Cuv.Patapie din Loutraki,unde se afla moastele sale intregi si neputrezite(de aici,de la o inaltime de aprox. 1000 metri se poate vedea o panorama unica in lume) si odata ajunsi la Patras,al treilea oras ca marime din Grecia, intram in una dintre cele mai frumoase catedrale ale statului elen,catedrala Sf.Ap. Andrei unde se afla moastele celui intai chemat la apostolat,Sf.Ap.Andrei si crucea in forma de ,,X'' pe care a fost rastignit sfantul apostol. Ne vom inchina si la una dintre cele mai frumoase si importante manastiri din Grecia-Manastirea Mega Spileo loc unde afla icoana facatoare a Maicii Domnului-Sf.Ap.Luca si mana dreapta a Sf.Mc.Haralambie.
Cazare Patra.

Ziua 5-06 mai . Mic dejun. Se va pleca catre frumosul si pitorescul orasel Kalambaka unde se afla Complexul Monastic Meteora (unic in lume)aici se va vizita principala manastire:Marea Meteora. Plecare spre Katerini cu oprire pe Valea Tembi la pestera unde s-a nevoit Sf.Mc.Paraschevi,ocrotitoarea si vindecatoarea celor cu probleme oculare.
Cazare- Paralia Katerini.

Ziua 6-07 mai . Mic dejun.Plecare spre Romania.PRET : 300/ persoana.Pretul este calculat pentru minim 40 de persoane.
SUPLIMENT SINGLE: 70 EURO

Relatii la telefon: 0740.971342
Pr.Mihail Grigore
Dragomir Genica:0723.999273

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30-34 pers. tariful se majoreaza cu 35 EURO/pers.
- grup minim 35-39 pers. tariful se majoreaza cu 25 EURO/pers.

Servicii asigurate :

- 5nopti de cazare
-5 mic dejun
- Preot ghid insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat
-taxele pentru ferry-boat
-taxe de drum si ghizi locali

Servicii neincluse :

- intrarea la Marea Meteora si Varlaam( cate 3 euro fiecare)
-intrarea la biserica Rotonda din Tesalonic aprox.2 euro
- asigurarea medicala se va calcula in functie de varsta
- asigurarea storno facultativa

ACTE NECESARE: Carte de identitate valabila

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.

CONDITII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din pretul pachetului de servicii se va pierde, daca renuntarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice inainte de data plecarii;
b.) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
c.) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 10 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.


NOTA
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia.
- Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.0 Comentarii