PELERINAJ IN ISRAEL-MINUNEA VENIRII NORULUI CELUI SFANT


 Administrator    11 Mar 2020
 Categorie Stiri    Pelerinaje

jerusalem-1712855__340.jpg

14-20 AUGUST 2020

Itinerariu:Tel Aviv-Haifa-Samaria-Tiberias- Ierusalim-Bethleem-Marea Moarta-Valea Iordanului- Muntele Tabor- Jaffa-Tel Aviv.

VENITI DE VA BUCURATI SI INCREDINTATI DE UNA DINTRE CELE 3 MINUNI ALE LUMII ORTHODOXE !


Ziua 1: Plecare din Bucuresti de pe aeroportul (Henri Coanda (Otopeni) in jurul orei 11:00 cu compania israeliana EL-AL Airlines. Mic dejun in avion. Sosire pe aeroportul Ben Gurion, Tel-Aviv cel mai mare oras cosmopolitean ” orasul alb “. Patrimoniu UNESCO cu vizitarea minunatei faleze de la Marea Mediterana. Se viziteaza cetatea Jaffa cel mai vechi port din lume si Biserica Ortodoxa Sf. Mihail ( aici slujeste preotul roman, Gherasim ). Ne deplasam spre Lood ( Lida ) la Biserica in care se afla mormantul, moastele si lantul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. En Karem pestera unde s-a nascut sf.Ioan Botezatorul.
Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 2: Mic dejun. Inchinare la Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri ridicata pe locul unde s-a nascut Iisus, loc marcat cu o stea de argint cu 14 colturi, daruita de Domnul Tarii Romanesti Nicolae Mavrocordat in 1717. Biserica Campul Pastorilor, Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina ( de aici se transmite in fiecare an in toata lumea slujba de craciun ) apoi se face deplasarea spre Manastirea Sfantului Teodosie cu pestera magilor unde se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota mama Sf. Cosma si Damian.Ulterior ne vom indrepta spre Manastirea Sf Sava cel Sfintit-inchinare la moastele intregi ale Sfantului Sava cu finicul tamaduitor si grabnic ajutator in diferite boli si nastere de prunci .
Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 3:Mic dejun. Plecare catre Cetatea Ierusalimului si pietonal facem Drumul Crucii cu cele 14 statii.
Inchinare la Piatra Ungerii,Golgota si Sfantul Mormant iar inchinarea la toate Sfintele Paraclise se va face noaptea la ora 22 (optional 15 $)
Numai noaptea este deschis Tezaurul cu sf. moaste de la Ierusalim.
Biserica Mormantului Maicii Domnului cu capela Sf. Ioachim si Ana si cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalemiteanca, Valea Iosafat locul Judecatii de Apoi,Poarta de Aur.
Cina si cazare in Bethleem

Ziua 4: Mic dejun. Plecam spre Ierihon ( aici Mantuitorul a vindecat un orb ), cel mai vechi oras din lume, cu Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu ( Vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus, catarat intr-un dud ) si Asezamantul Romaneasc din Ierihon. ( Optional se poate urca cu telecabina pe Muntele Carantaniei - Muntele Ispitirii (15 $ ). Plecare spre Hozeva, unde ne vom inchina la Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul la racla cu moastele intregi ale Sf Cuv. Ioan Iacob Romanul de la Neamt – Hozevitul si la pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul . Vom opri la Marea Moarta aflata la 417 m sub nivelul Oceanului Planetar unde pregatiti cu costume putem face baie si cotinuam cu vizitarea Centrului de produse cosmetice AHAVA. Inchinare la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan unde a poposit Maica Domnului in drum spre Egipt.
Cina si cazare in Bethleem

Ziua 5: Mic dejun. Vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirea Maicii Domnului ridicata pe casa Sf. Ap. Ioan, Foisorul cu ,,Cina cea de Taina unde Sfintul Duh s-a pogorit peste Sf. Apostoli ’’ si mormantul Regelui David ( parintele Psaltirii ), vom continua pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Cetatii Sfinte, Muntele Maslinilor cu maslini milenari, vizitarea Bisericii Pater Noster ( Tatal Nostru ) si Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor ( este construita prin contributia a 12 state pe locul prinderii Domnului, si tot aici se afla Piatra Originala ), Muntele Eleon cu Biserica Inaltarii Dpmnului nostru Iisus Hristos, Biserica Sf. Ioan Botezatorul ridicata pe locul unde i s-a taiat si aflat capul Sf. Ioan. Seara participare la Sfanta Liturghie pe Muntele Taborului timp in care se pogoara Norul cel Sfant.
Cina si cazare in Tiberias.

Ziua 6: Mic dejun, Deplasare catre Samaria unde se va vizita Fantana lui Iacov loc in care Mantuitorul S-a intalnit cu femeia samarineanca,in drumul Sau dinspre Gaalileea spre Ierusalim.
Apoi vom pleca spre Nazaret-locul Bunei-Vestiri (aici este si locul copilariei lui Iisus), cu vizitarea Bisericii catolice Buna-Vestire (cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat ), a atelierului Sf. Iosif si Biserica Greco-Ortodoxa a Bunei-Vestiri pictata de fratii Morosanu in 1977, cu Izvorul facator de minuni si tamaduitor al Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavriil i-a spus Mariei, ca ’’ va naste un prunc’’. Inchinare in biserica ridicata pe locul Casei lui Simion Cananitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin- Satul CANA. Plecare spre Haifa splendid oras-port aflat in golful de la poalele Muntelui Carmel cu Biserica Stella Maris ridicata pe Pestera Sf. Proroc Ilie care a ucis cei 400 de preoti care aduceau jertfe lui Ba"al zeul fertilitatii si gradinile persane terasate ale templului Bahai sit Patrimoniu UNESCO.
Cina si cazare Tiberias

Ziua 7: Mic dejun. Plecare spre Marea Galieii, Coborare la Raul Iordan care are lungime totala de 320 km, locul unde a fost botezat Iisus Hristos ,,Chibutz Yardenit™ de Ioan Botezatorul, unde cu camasi albe vom intra si noi in apa Iordanului. Inchinare la biserica ridicata pe locul casei lui Simion Canaitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin - Satul Cana. Plimbare cu corabia pe Marea Galileii si vizita la atelierul de aur si diamante Caprice.


Multumind Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Tuturor Sfintilor pentru tot ce am vezut si pentru ca ne-am inchinat in Tara Sfinta ne pregatim de

Plecare spre aeroport Beng-Gurion, imbarcare din Tel Aviv si sosire la Bucuresti in jurul orei 21:00.
PRET: 830 EURO ( loc in camera dubla / tripla )
Supliment camera single: euro


Relatii la telefon: 0740.971342
Pr.Mihail Grigore
Dragomir Genica:0723.999273

SERVICII INCLUSE:
taxele de aeroport si securitate
transport avion compania EL-AL, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
Asistenta la Tel Aviv in aeroport la sosire si plecare;
transfer aeroport-hotel si retur.
7 zile / 6 nopti cazare la hotel de 4* conform programului (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu)
2 mese pe zi tip buffet suedez ( mic dejun + cina ) conform programului .
Transport autocar modern ( aer conditionat ), pentru executarea programului in Israel;
Intrari la obiectivele precizate in program + taxi Muntele Tabor+taxi Marsaba(Manastirea Sf.Sava cel Sfintit)


SERVICII NEINCLUSE:
excursiile optionale si urcarea cu telecabina pe Muntele Carantaniei(Muntele Ispitirii-15$)
plata ghidului + soferului obligatorii in Israel – 30 euro / pers (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
transfer aeroport Constanta-Otopeni tur-retur 190 roni

ACTE NECESARE:
pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel .

CONDITII DE RETRAGERE:
Contravaloarea avansului din pretul pachetului de servicii se va pierde, daca renuntarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice inainte de data plecarii;
50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 10 zile iainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE:
3 saptamani inainte de data plecarii. Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale din Israel

IMPORTANT:
Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, alfel veti fi opriti la intrare. Fuste, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge pe jos .
In functie de anumite situatii speciale, se va schimba ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial unele vizite, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
In cazul retragerii dupa scoaterea biletului de avion penalizarea este de 50 euro
Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii


FIECARE CRESTIN TREBUIE SA VIZITEZE MACAR O SINGURA DATA « TARA SFANTA »
O POTI FACE ACUM, IN CELE MAI BUNE CONDITII SI LA CEL MAI BUN PRET !
Bethleem, Fecioara Maria, Iisus, calvarul si mormantul, -iata cele dintai ganduri care ne rasar in minte cand spunem Tara Sfanta.
De ce nu am pleca, nu numai cu imaginatia, in tara Sfanta, locul Domnului Isus Hristos ?
Israelul, localizat in sud-vestul Asiei, pe malul de est al Marii Mediterane, se invecineaza la nord cu Libanul, la nord-est cu Siria, la est cu Iordania si la sud-vest cu Egiptul. Are ca port principal Haiffa, in nord si Asdod, in sud, langa teritoriul palestinian Gaza. Totodata, Israelul mai are o iesire si la Marea Rosie, prin orasul-port Eilat. Prin Golful Aqaba si Stramtoarea Tiran, Israelul are o veritabila poarta spre Oceanul Indian.
Statul Israel a fost intemeiat in anul 1948 si are o suprafata de 21,596km2 . Este o tara cu clima mediteraneana, vara cam 8 luni din an, este torida si uscata, iar iarna este doar ploioasa, foarte rar ninge in nordul si centrul tarii. In Ierusalim temperatura minima ( ianuarie ) este intre 5-13 grade Celsius.

Ierusalim,loc de intalnire a trei credinte: crestina , musulmana si iudaica.
Ierusalim-ul este considerat cel mai mare oras al Israelului.
De secole, Ierusalim a fost punct central al celor trei religii : iudaismul, crestinismul si islamismul. Ierusalim, Hebron, Zefat si Tiberias sunt patru orase ale iudaismului. Ierusalim, Betleem si Nazaret sunt sacre pentru crestini, iar Ierusalimul, este Orasul Sfant, unde Profetul Mahomed s-a ridicat la ceruri, fiind sacru si pentru musulmani.

Bethleem, locul Nasterii Domnului.
Pentru noi, romanii, cuvantul Bethleem are o rezonanta cu totul sacra. El exprima mai mult decat orice alt oras din tara Sfanta, iubirea lui Dumnezeu pentru purtatori de daruri, a ingerilor din cer, a Fecioarei Maria cu Pruncul IIsus in brate. Bethleemul, Cetatea lui David, este patria si locul de nastere al Domnului nostru Isus Hristos. Locul nasterii Pruncului IIsus este asezat pe coline albe, domoale din piatra, cu case albe dispuse in forma de amfiteatru orientat spre rasarit, fiind inconjurat de campuri cultivate, gradini infloritoare si livezi de portocali si lamai.
Bethleemul este un minunat loc de reculegere, iar plimbarea si vizitarea locurilor sfinte un excelent prilej de relaxare.
Aici se alfa Biserica Nasterii Domnului, cea mai veche si mai originala biserica crestina din Tara Sfanta.

Biserica Sfantului Mormant din Ierusalem.
Cine doreste sa se intareasca mai mult in credinta, trebuie sa mearga la Mormantul Domnului. Pelerinajul crestinilor la Ierusalem este cea mai sacra si fantastica experienta a crestinilor. Biserica Sfantului Mormant a fost construita pe impresionantul deal al Golgotei, de Constantin cel Mare, la mijlocul secolului al IV-lea.
A fost distrusa de mai multe ori, cruciatii fiind cei care au construit biserica asa cum o stim azi. Teologi, istorici si arheologi, considera ca biserica include atat Golgota-micul deal pe care a fost rastignit Iisus-cat si locul cel mai cautat de toti pelerinii - Sfantul Mormant, unde Mantuitorul a fost ingropat si a inviat.0 Comentarii