PELERINAJ TURCIA-CAPADOCIA .


 Administrator    11 Mar 2020
 Categorie Stiri    Pelerinaje

IMG-20200324-WA0024.jpg

12-21 OCTOMBRIE 2020

PELERINAJ IN CAPADOCIA
Perioada 12-21 OCTOMBRIE 2020

Ziua 1: Plecare din Constanta spre Istanbul pe ruta Constanta- Varna-Burgas-Derekoy-Istanbul.

Ziua 2: Mic dejun. Tur Pietonal unde se vizitează: Coloana Încercuită ridicată pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi cu cele 4 curţi interioare (fostă reşedinţă a sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: Sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam, Sabia lui Ştefan cel Mare, Catedrala Sfânta Sofia (construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Basilica Cisterne, Moscheea Albastră, locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită.Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare în Istanbul.

Ziua 3: Mic dejun. Vizitarea Mănăstirii Izvorul Tămăduirii (locul în care Maica Domnului i-a descoperit Împăratului Leon apa Tămăduitoare), participare la Sfânta Liturghie la Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira – ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului. Deplasare la Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, la Patriarhia Ecumenică, şi Muzeul Chora. Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare în Istanbul.

Ziua 4: Mic dejun. Plecare spre Cappadocia pe ruta Istanbul – Yalova–Ankara – Nevsehir – Urgup / Ortahisar. Cazare si cina in Urgup/Avanos.

Ziua 5: Mic dejun. Se vizitează: Muzeul în aer liber Goreme - muzeu în aer liber care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare, oraşul subteran Kaymakli (se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie !), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) si Uchisar, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p. Vizită la ieslea unde a vieţuit şi s-a nevoit Sfântul Ioan Rusul ; se va săvârşi acatistul Sfântului. Cazare si cina în Urgup / Avanos.

Ziua 6: Mic dejun. Plecare spre Pamukale pe traseul Nevsehir - Konia– Pamukale. Cazare si cina în Pamukale.

Ziua 7: Mic dejun.Se vizitează Necropola si Cetatea Hierapolis. Se va urca la Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat dar şi presupusul mormânt al Apostolului, nou descoperit de arheologii turci. Se va cobori pe terasele calcaroase cu apă termală (fenomen unic in lume. Coborarea nu este periculoasa insă va necesita atentie!). Plecare catre Kusadasi.Cazare si cina în Kusadasi.

Ziua 8: Mic dejun. Se vizitează , Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului - în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431), Casa si Izvoarele Maicii Domnului astazi biserica romano-catolica, ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kuşadasi.

Ziua 9: Mic dejun.Deplasare catre Canakale cu oprire la vestigiile vechilor ceteti Troia I – IX (inclusive Troia VII, cea descrisa de Homer).Trecere pe langa Izmir (vechea Smyrna, cetatea pastorita de Sf. Policarp). Cazare Canakale.

Ziua 10: Mic dejun. Plecare spre România. Sosire la Bucureşti aproximativ orele 20.00 în funcţie de formalităţile vamale.

PRET : 460 euro / persoana / loc in camera dubla.(min.40 pers)

Servicii asigurate :
- 9 nopti de cazare ,dupa cum urmeaza : 1 noapte de cazare in hotel de 3* in Canakkale cu mic dejun, 2 nopti de cazare in hotel de 4* in Kusadasi , cu 2 mic dejunuri si 2 cine incluse , 3 nopti cazare in hotel de 3* la Istanbul cu mic dejun,1 noapte in Pamukale in hotel de 3* cu mic dejun si 2 nopti in Urgup(sau in zona) in hotel de 3* cu mic dejun.
- ghid preot roman insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat
-taxele pentru trecerile cu feribotul
Servicii neincluse :
- excursiile optionale
- intrarile la obiectivele turistice

Relatii la telefon: 0740.971342
Pr.Mihail Grigore
Dragomir Genica:0723.999273

IMG-20200324-WA0025.jpg0 Comentarii