PELERINAJ IN GRECIA-HRAMUL SF.IER.NECTARIE .


 Administrator    11 Mar 2020
 Categorie Stiri    Pelerinaje

10.jpg

06-11 NOV 2020

Ziua.1-06 nov Plecare din Constanta orele 07:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Sofia-Burgas-Ormenio-Xanthi(750 KM). Cazare- Xanthi.

Ziua2-07 nov Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,Biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile Arhiepiscopul Tesalonicului,Biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Plecare spre Suroti pentru a ne inchina la mormantul Sf.Paisie Aghioritul(in functie de programul manastirii)(300 KM). Cazare- Paralia Katerini.

Ziua 3 -08 nov. Mic dejun.Plecare spre insula Evia cu oprire la manastirea Kato Xenia(loc unde se afla Braul Maicii Domnului)iar,apoi sosire la biserica Sf.Ioan Rusul( unde se afla moastele intregi ale Sf.Ioan Rusul),dupa aceea ne vom indrepta spre Atena-Pireu pentru imbarcarea pe feribotul de Eghina.Sosim pe insula Eghina si vizitam frumoasa catedrala inchinata Sfantului Ier.Nectarie Taumaturgul-marele vindecator si facator de minuni.Noaptea se poate participa la slujba de Priveghere. Cazare-Eghina

Ziua 4- 09 nov.Mic dejun.Participare la slujba de hram.Ne intoarcem in Atena capitala statului elen cu oprire la Acropole-Areopag loc unde a predicat Sf.Ap.Pavel atenienilor, cu vizita la Parlament unde se poate vedea schimbarea garzii de catre evzoni Piata Omonia si Sintagma,Stadionul Olimpic etc.
Cazare- Kalampaka.

Ziua 5-10 nov . Mic dejun. Se va vizita Complexul Monastic Meteora si anume principalele manastiri:Marea Meteora,Varlaam,Sf Stefan. Plecare spre Katerini cu oprire pe Valea Tembi la pestera unde s-a nevoit Sf.Mc.Paraschevi,ocrotitoarea si vindecatoarea celor cu probleme oculare(180 KM). Cazare- Paralia Katerini.

Ziua 6-11 nov . Mic dejun.Plecare spre Romania(1000 KM).This news item is from Nazareth International
https://nazareth-international.ro/home/news/pelerinaj-in-grecia-hramul-sf-ier-nectarie.html